Energie rekening besparen dooor sloffen

Hoge energierekening – koop sloffen!

0

De inflatie is onwaarschijnlijk hoog: 17,1%. Met name energie (benzine, gas en elektra) is in prijs gestegen. Hoe nieuwe sloffen je kunnen helpen met deze prijsstijging.

foto: his and hers Giesswein sloffen 

Het beste cadeautje ooit!

We kenden elkaar nog maar een date of vier, wat gelijk stond aan een maand of twee. Marlies belde aan voor date vijf, ik deed open en met een grote grijns liep ze binnen. “Voor jou” zei ze vrolijk en met gestrekte armen gaf ze me een doos. Het pakket was keurig verpakt in rood sinterklaaspapier. Dat kan ik me nog goed herinneren, want het was augustus. “Kijk niet naar het inpakpapier, ik had niks anders ….het gaat natuurlijk om de inhoud”.

Papier eraf gescheurd, doos opengerukt, vulling op de grond gegooid. En daar was de inhoud: twee zwarte wollen sloffen. Exact dezelfde sloffen die we twee weken eerder hadden gezien bij de Zwerfkei in Woerden. Dat is nu ruim 10 jaar geleden.

Natuurlijk, op het eerste gezicht zijn sloffen niet een heel stoer en/of romantisch cadeau. En waarschijnlijk ook niet op het tweede gezicht.

Sinds we FIRE als doel hebben gesteld, letten we veel meer op onze uitgaven. We kijken bewust waar we boodschappen doen, bedenken hoe we met minder geld méér plezier kunnen hebben én houden regelmatig ‘buy nothing new’ maanden. En de energiekosten zijn typisch kosten waarop je wilt, en kunt, besparen, zeker in deze tijd van bizar gestegen energieprijzen. De thermostaat een graadje lager, zonnepanelen (als je een koophuis hebt en niet in een VVE appartement woont), een extra laagje aantrekken én  … jawel, het dragen van sloffen.

Hoe die sloffen bijdragen aan besparing op de energierekening? Kijk maar: de sloffen hebben toen iets van 50 euro gekost. Ik doe er nu al tien jaar mee en de komende twee à drie jaar zullen ze het nog wel volhouden. Dus dat is nog geen 4 cent per dag als ik de sloffen 100 dagen per jaar draag. Dat bespaar je makkelijk op je energierekening. Dus het is ook nog eens een goede investering.

Tegenwoordig geven we elkaar eigenlijk nooit meer spullen. Waneer we elkaar iets geven is het altijd een ervaring. Glasblazen, ballonvaren, graffiti, heerlijk uit eten in dat nieuwe restaurant, leren schetsen, een speurtocht in een stad, leren landschapsschilderen, nou ja dat soort dingen.

Maar als het buiten kouder wordt en de verwarming weer aan gaat, pak ik mijn sloffen en denk ik aan rood sinterklaaspapier, die mooie glimlach op de vijfde date én aan die heerlijke avonden waarbij het buiten koud is maar binnen warm. Die sloffen maken dat soort avonden nog beter, nog gezelliger en nog warmer. Soms is een spul ook een heel mooi cadeau.


Over de schrijver

Pieter

Marlies zegt dat ik (een beetje) monomaan ben, en ik ben het met haar eens. Uren, maar soms ook dagen of weken kan ik me vastbijten in een onderwerp. Heerlijk! Maar deze onderwerpen komen en gaan. Van triathlon tot het inrichten van huizen, van alles draadloos tot alles biologisch en van energie neutraal tot en met elektrische auto's. Twee onderwerpen komen steeds terug, en over deze onderwerpen zal ik af en toe een blog schrijven. 1. Bewegen; wandelen, fietsen en alles wat daarbij komt kijken. Over deze onderwerpen schrijf  ik hier: pieterenmarliesoppad.nl En 2. Persoonlijke financiën; beleggen, crypto, (be)sparen, FIRE, investeren, macro economie etc etc. Daar is deze blog voor. Nieuwsgierig waar we nu wandelen? Volg ons op Polar Steps via de link in het menu.

No reacties