Wie we zijn …

Over Ons

Wij zijn Marlies en Pieter Hofland, en wij houden van wandelen. Op pieterenmarliesoppad.nl kun je lezen waar we zijn, wat we hebben meegemaakt en waar we nar toe wandelen.

Deze blog heet OnFootOnFIRE.nl. On FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early

Het is een hele beweging die zijn geboorte zag in Amerika en inmiddels ook is overgewaaid naar het Europese vasteland, en waar veel mensen zich mee bezighouden: een deel van je salaris sparen, daar heel trouw in zijn, en dan je kapitaal dusdanig opbouwen dat je vroeg met pensioen kunt. Dat is wat we ruim 10 jaar geleden als doel hebben gesteld.  En intussen is het gelukt.

Met vallen en opstaan, met pieken en dalen, met lessen die we geleerd hebben en met inzichten die we verworven hebben. En daarover schrijf ik graag. En dat schrijven doe ik terwijl we wandelen, door Europa, zo’n 12.000 km lang.


Marlies haar deel – pieterenmarliesoppad.nl – gaat over onze wandelingen. Want als we één passie hebben in het leven, dan is het wandelen wel. Buiten zijn, de wind door je haren, stil staan bij een ontluikende bloem of je realiseren dat je niets hoort daar midden in het bos behalve een zoemende bij, dat is waar we heel erg blij van worden. Stap voor stap een landschap verkennen, zonder doel, gewoon onderweg zijn. Met niets anders dan je leven in een rugzak en goede schoenen aan je voeten.

Nu we geen baan meer hebben, geen bedrijf en geen verplichtingen, is dat wat we voorlopig gaan doen. En over wat we meemaken, én over onze hersenspinsels, schrijven we in dit blog.

Om ons even kort aan je voor te stellen: wij zijn Pieter en Marlies, 53 en 48 jaar oud (in 2022, reken maar mee). Onze woonplaats is Utrecht, maar onze verblijfplaats is overal. We zijn getrouwd, hebben geen kinderen, geen huisdieren en geen baan. Maar we schrijven graag, wandelen (en fietsen, en skaten) graag en veel, en vanuit die combinatie is deze blog geboren.

Dus wees welkom bij On foot, On FIRE.