FIRE Financial Independent Retired Early

FIRE – Financial Independence Retire Early

0

FIRE Financial Independence Retire Early. Het is zover, we zijn FIRE! Al wandelend door Europa bekijken we de wereld op onze eigen manier.  In pieterenmarliesoppad.nl beschrijven we wat en wie we zoal tegenkomen op onze wandelingen door Europa en in deze blog beschrijven we hoe we hier (financieel) zijn gekomen, maar ook welke stappen we nog in de toekomst gaan maken. 

foto: Berg en Dal 19 juli 2022. Wandeling van 16km rond Berg en Dal. 

Marlies is uit 1974 en ik ben van het bouwjaar 1969. En sinds kort is ons leven drastisch veranderd. We zijn baanloos, bedrijfloos, verplichtingsloos en vrij. Vrij te doen wat we willen doen. Vóór 25 mei werkten Marlies en ik beiden in ons bedrijf; een groothandel in biologische cosmetica. Sinds 25 mei 2022 is deze zaak verkocht. Anderhalf jaar eerder dan we gepland hadden.

FIRE – Financial Independence Retire Early

We zijn dus sinds 25 mei van dit jaar FIRE. En nu hoeven we alleen nog maar te bedenken wat we met onze tijd willen doen. Ons doel is om in 2023 en 2024 zo’n 12.000 km te wandelen van huis naar Santiago, dan verder naar Sevilla, linksaf bij de kust om zo weer omhoog richting Barcelona te gaan, dan Frankrijk – Monaco om vervolgens richting Rome te wandelen en uiteindelijk uit te komen in de hak van de Italiaanse laars; Puglia. Waar we als einddoel een glaasje limoncello willen drinken. Want: als je geen doel stelt, haal je ‘m zeker niet. Dus dat is het doel. Een glaasje limoncello aan de kust in het zuidelijkste puntje van Puglia.

In dit blog (On foot on FIRE) zal ik o.a. schrijven over hoe we hier gekomen zijn, maar ook waarin we beleggen, hoe we beleggen, hoe we denken over de (macro-)economie, crypto, vastgoed  en natuurlijk welke stappen we nog gaan zetten op deze (spannende) weg. Ik realiseer me goed dat dit geen onderwerpen zijn die iedereen interessant vindt, maar goed, je kunt niet iedereen blij maken. Ik vind het echt rete interessant en daar gaat het om natuurlijk – doen waar je blij van wordt. En ik word echt heel blij van wandelen met Marlies én een dagelijks onderzoek naar bovenstaande onderwerpen.

En als je het dan écht niks vindt, dat economisch geneuzel, zou ik zeker even een kijkje nemen bij pieterenmarliesoppad.nl. Luchtig, scherp, gevat, en prachtig geschreven blogs van Marlies over zo’n beetje alles … alles behalve financiën en economie.

Aangezien dit deel van de blog over persoonlijke financiën gaat is een zekere mate van (financiële) openheid natuurlijk noodzakelijk. In de komende blogs zal ik kort de stappen beschrijven die we hebben genomen om uiteindelijk hier te komen.

Dus tot snel!

 


Over de schrijver

Pieter

Marlies zegt dat ik (een beetje) monomaan ben, en ik ben het met haar eens. Uren, maar soms ook dagen of weken kan ik me vastbijten in een onderwerp. Heerlijk! Maar deze onderwerpen komen en gaan. Van triathlon tot het inrichten van huizen, van alles draadloos tot alles biologisch en van energie neutraal tot en met elektrische auto's. Twee onderwerpen komen steeds terug, en over deze onderwerpen zal ik af en toe een blog schrijven. 1. Bewegen; wandelen, fietsen en alles wat daarbij komt kijken. Over deze onderwerpen schrijf  ik hier: pieterenmarliesoppad.nl En 2. Persoonlijke financiën; beleggen, crypto, (be)sparen, FIRE, investeren, macro economie etc etc. Daar is deze blog voor. Nieuwsgierig waar we nu wandelen? Volg ons op Polar Steps via de link in het menu.

No reacties