Geldverdienen tijdens je slaap

Geld verdienen terwijl je slaapt 2.0

0

Geld verdienen terwijl je slaapt. Bestaat dat echt? Jazeker!

foto: De Youtuber Asian Andy (ruim 1,3 miljoen volgers) slaapt heerlijk …. nu nog wel. 

Geld verdienen terwijl je slaapt

Leven van een passief inkomen – dat is toch ieders droom? Nu kan ik natuurlijk niet spreken voor anderen, maar precies dat was en is wel onze droom. De afgelopen tien jaar hebben we heel hard gewerkt, volgens een strak plan, om voldoende passief inkomen te genereren om van te leven.

Via het boek Rijke Pa, Arme Pa van Robert Kiyosaki kwam ik voor het eerst in aanraking met het concept van passief inkomen. In deze blog ga ik daar wat dieper op in. Veel mensen verruilen hun tijd voor geld. Je werkt zoveel uur in ruil voor zoveel geld. Passief inkomen is dan een inkomen dat niet in relatie staat tot jouw tijd of arbeid – ofwel je verdient geld terwijl je slaapt.

Je hebt passief en passief

Zelden is een passief inkomen écht passief. Vaak moet je er wel iets voor doen. Zo hebben wij een aantal appartementen in Rotterdam die we verhuren. Dat lijkt helemaal passief, maar als je geen onderhoud pleegt aan vastgoed gaat het achteruit. Om de zoveel tijd gaat er wat stuk of moet je preventief iets vervangen.

Dus zelfs verhuurd vastgoed is niet helemaal passief. Passief inkomen is dus eigenlijk bijna-passief-inkomen. Tenminste dat dacht ik. Tot het moment dat ik op een YouTube filmpje klikte ….`

YouTube

Ik hou van Youtube. Ik hou van de chaos door de overdonderende hoeveelheid kennis, onzin, bullshit, foute en leerzame filmpjes. Ik hou van het ongepolijste, het rauwe, en meer dan eens het ronduit slechte wat er op YouTube te vinden is. Soms, niet veel, maar soms kom je ineens een pareltje tegen.

Ik weet niet precies hoe de algoritmes van YouTube werken, maar gisteren stelde Youtube me een filmpje voor van Asian Andy met de titel: ‘How I made $16.000 while sleeping for 7 hours‘. Geld verdienen terwijl je slaapt. Wat?! Klik!

passief inkomen 2

Live sleep stream

Het concept is eenvoudig. Asian Andy doet een live sleep stream. Hij filmt zichzelf terwijl hij slaapt. So far so good. Maar dan komt het, de kijkers  kunnen een donatie doen in ruil voor het afspelen van luide geluiden en/of tekst to speech. Het resultaat is hilarisch. De kijkers overtroeven elkaar met het meest grappige luide geluid dat ze kunnen bedenken – steeds in ruil voor -jawel- een donatie. De onderstaande foto is een prinscreen van de reactie van Asian Andy op een keihard geluid van brekend glas.

Passief inkomen 1

Held

Asian Andy is mijn held. Hij heeft ‘m gevonden; de holy grail van passief inkomen. Hij gaat een stap verder dan slapend geld verdienen, hij verdient geld omdat hij slaapt. Briljant. Of het een gezonde manier is van het genereren van een passief inkomen is weet ik niet – maar ik heb respect voor zijn creativiteit.

Gaan wij zijn voorbeeld volgen? Ik denk het niet … voorlopig houden wij het denk ik maar bij vastgoed verhuren. Goede nachtrust is ook wat waard.

Welterusten.

 


Over de schrijver

Pieter

Marlies zegt dat ik (een beetje) monomaan ben, en ik ben het met haar eens. Uren, maar soms ook dagen of weken kan ik me vastbijten in een onderwerp. Heerlijk! Maar deze onderwerpen komen en gaan. Van triathlon tot het inrichten van huizen, van alles draadloos tot alles biologisch en van energie neutraal tot en met elektrische auto's. Twee onderwerpen komen steeds terug, en over deze onderwerpen zal ik af en toe een blog schrijven. 1. Bewegen; wandelen, fietsen en alles wat daarbij komt kijken. Over deze onderwerpen schrijf  ik hier: pieterenmarliesoppad.nl En 2. Persoonlijke financiën; beleggen, crypto, (be)sparen, FIRE, investeren, macro economie etc etc. Daar is deze blog voor. Nieuwsgierig waar we nu wandelen? Volg ons op Polar Steps via de link in het menu.

No reacties